Hajózás Pozsonyból Győrbe

Utazás reggel Budapestről Győrön át Pozsonyba autóbusszal. Városnéző séta a történelmi belvárosban, majd hajóra szállunk. Búcsút intve a koronázó városnak a sebes pozsonyi Dunán indulunk el. Hamarosan elérjük a bősi vízlépcső tározó tavát, és elhagyjuk az Öreg-Dunát. A tározóban megismerhetjük a Duna elterelését lehetővé tevő technikai és földrajzi körülményeket. Beérve a tározóból az erőmű üzemvízcsatornájába egyre magasabban hajózunk a környék felett, idővel víztornyok és templomtornyok magasságában. Ekkortájt ebédelési lehetőség a hajó konyhájáról. Elérve a vízlépcsőt zsilipelünk, kb. 20 méterrel lejjebb kerül hajónk. A zsilip alatt az alvízcsatornában hajózunk tovább, majd elérjük ismét az Öreg-Dunát, s egyben Magyarországot is. A sebes folyású szigetközi szakaszon a Duna újabb arcát mutatja. A Szigetköz alsó végénél, Véneknél befordulunk a Mosoni-Dunába. Újabb zsilipeléssel kelünk át a 2022-ben elkészült torkolati művön, majd ártéri erdők között kanyargunk Győrig, ahol befordulunk a Rába folyóra és a győri vár ódon falai alatt kikötünk. A nem győri utasokat autóbusz viszi vissza az indulási helyre.

Hajós útjainkra a 31,6 m hosszú, 5,7 m széles ROHAM motorossal megyünk. A hajó termes személyhajó zárt utastérrel, fedett és fedetlen fedélzetekkel.

A hajón melegkonyha működik, ételek, italok korrekt áron kaphatók. A hajó 1895-ben épült vontató csavargőzösnek. Legutóbbi és legnagyobb átalakítása 2010-11-ben volt, ekkor vált szép kivitelű, mind műszerezettségében, gépészetében, konyhai technológiájában korszerű személyhajóvá. A hajó zárt utasterében 3-6 fős asztaloknál lehet helyet foglalni, mindenkinek jut hely. A nyitott fedélzeteken székek, padok vannak. A hajó farrészén a dohányzás megengedett. A hajón egy-egy női és férfi wc van, folyamatosan tisztán tartva.

Képek a hajóról a ROHAM honlapján és a hajóregiszterben..

Időpont: 2023. szeptember 13.
Utazás: hajóval és autóbusszal
Részvételi díj: 18 800 Ft/fő


Budapest-Zebegény-Komárom hajóút

2023. június 21.

Részletes program...

Budapest-Vác-Esztergom hajóút

2023. szeptember 9.

Részletes program...