Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba

1. nap. Krems – Wachau – Melk – Nibelungengau – Strudengau – Grein
Indulás reggel 6 órakor Budapestről autóbusszal, utazás Kremsig, a Wachau „fővárosáig”.Itt hajóra szállunk (2002-es fkm) és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak. A Dunáról csodáljuk meg Dürnstein városkáját és jellegzetes, kéktornyú apátságát. A bámulatos vidéken templomok és várak között elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett. Akik szeretnék megnézni a híres melki bencés kolostort, Ausztria egyik legnevezetesebb látnivalóját, azok Aggsbachnál kiszállnak és autóbusszal elmennek az apátságba. Elhajózunk Schönbühel híres kastélya, majd a melki apátság mellett. A hajó zsilipelés után a Nibelungengau nevű folyószakaszon halad a lankás hegyek között. A Maria Taferl-i kegytemplomot elhagyva rövidesen kikötés Ybbsben. Visszaszállnak a Melkből érkezők, elindulás után közvetlenül utolsó királyunk „szülőháza”, a persenbeugi Habsburg-kastély tövében ismét zsilipelünk, majd a szépséges Strudengauban folytatjuk utunkat. A „mézeskalács házak” szegélyezte festői szakasz felső végénél, Greinben (2078-as fkm) kötünk ki. Innen autóbusszal megyünk linzi szállásunkra.

2. nap. Mauthausen – Linz – Donauschlinge – Schlögen
Reggeli után városnéző sétára indulunk Linz belvárosában: a régi dóm, a jezsuita templom, az ’56-os tábla, a főtér, az óváros középkori épületei. Majd autóbusszal Mauthausenbe megyünk, ahol hajóra szállunk (2112 fkm). Indulás után rövidesen zsilipelünk Abwindennél, tovább hajózva felfelé a Traun folyó torkolata felett megismerjük Linz másik arcát: az acél- és vegyi üzemek világát, a kikötők sorát, ahol évente közel 3 millió tonna árut rakodnak. A hajógyárat elhagyva beérünk Linz belvárosába, a Dunáról szemlélhetjük a reggeli sétánk helyszíneit. Linz felett szép, szabadfolyású szakaszon hajózunk az ottensheimi vízlépcsőig, zsilipelünk, és hajózunk tovább a Malom-vidék felé. A közeli aschachi zsilipnél elérjük a hegyeket. A zsilipben 16 métert megyünk felfelé, majd a hatalmas kapuk kinyílása után a Duna tündérvilágába érünk. Az erdős hegyek között kanyargunk a festői szakaszon egészen a híres Donauschlingéig (Duna-hurok), itt Schlögennél (2187-es fkm) kikötünk, majd autóbusszal visszamegyünk Linzbe.

3. nap. Schlögen – Engelhartszell – Passau
Linzből visszabuszozunk Schlögenbe és hajóra szállunk. és továbbra is szépséges hegyek között haladunk. Engelhartszellnél a trappista kolostort csodálhatjuk meg a Dunáról majd következik a szép jochensteini vízlépcső és a híres, sziklán álló Nepomuki Szent János szobor. Másfél óra múltán feltűnik a Duna ékköve, Passau a három folyó összefolyásával. Kikötünk (2225-ös fkm), búcsút véve a hajótól városnéző sétára indulunk: Gizella királynénk sírja, a dóm és benne Európa legnagyobb orgonája, szűk sikátorok, középkori épületek. Városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség. Délután indulás haza autóbusszal, egészségügyi megállókkal érkezés Budapestre 23 óra körül.

Időpont:                      2024. május 28-30. 3 nap/2 éj
Elhelyezés:                  szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.
Ellátás:                        reggeli, vagy félpanzió
Utazás:                        hajóval és autóbusszal
Alap részvételi díj:       237 900 Ft/fő
Ebből részvételi díj: 147 000 Ft/fő
Ebből kikötői illeték: 16 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 2,5 %
Utasbiztosítás: 1 950 Ft/fő

Egyágyas felár:            46 000 Ft
Félpanziós felár:          25 200 Ft
Rádióvevős fülhallgató: 2023-tól a részvételi díjban
Belépők: kb. 25 EUR.

Hajóval a Vaskapun át Boszniába

2024. szeptember 15-20.

Részletes program...

A Vaskaputól Újvidékig a Dunán

2024.06.28-07.02.
2024.08.27-31.

Részletes program...

Hajózás Győrből Melkbe

2024. május 25-27.

Részletes program...